Majsplättar med gräddfil

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Majsplättar med gräddfil

Ost och majs förhöjer smaken på dessa plättar.

Ingredienser

Majsmjöl
2 dl
Bakpulver
½ tsk
Salt
½ tsk
2 dl
Ägg
2
1½ dl
Majskorn
3 dl
2 msk

Till servering:

Rökt skinka
200 g
1 dl
Hackad färsk gräslök
2 msk

Gör så här

  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  • Tillsätt gräddfil, ägg, ost, majs och smör-&rapsolja. Rör till en jämn smet. Låt smeten svälla en stund.
  • Stek plättar i lite smör-&rapsolja i plättlagg eller stekpanna, ca 2 min på varje sida.
  • Servera plättarna med skinka, gräddfil och gräslök.
Klart!

Variera gärna genom att bjuda rökt lax till majsplättarna.

Näringsvärden, per port

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/majsplattar-med-graddfil/