Majsplättar med gräddfil
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ost och majs förhöjer smaken på dessa plättar.
Ingredienser
|
Majsmjöl
|
2 dl |
|---|---|
|
Bakpulver
|
½ tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
| 2 dl | |
|
Ägg
|
2 |
| 1½ dl | |
|
Majskorn
|
3 dl |
| 2 msk |
Till servering:
|
Rökt skinka
|
200 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Variera gärna genom att bjuda rökt lax till majsplättarna.
Näringsvärden, per port
Energi:
448 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 20,3 % | 22,4 g |
| Fett: | 53,3 % | 27 g |
| Kolhydrater: | 26,4 % | 29,1 g |