Majonnäs

15 min
Majonnäs

Gör din egen majonnäs - enklare än du tror och godare än du anar. Tänk på att alla ingredienserna i majonnäsen behöver ha samma temperatur annars skär den sig lätt.

Ingredienser

Rapsolja
2½ dl
Äggulor, rumsvarma
3
Dijonsenap
2 tsk
Pressad citronsaft
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ krm

Gör så här

  • Blanda äggulor och senap i en skål.
  • Tillsätt oljan under kraftig vispning i en fin stråle.
  • Vispa tills majonnäsen är tjock.
  • Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Lägg till recept till tillagad

Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur annars skär sig majonnäsen lätt. Är äggen för kalla kan du lägga dem i varmt vatten i 10 min.

https://www.arla.se/recept/majonnas/