Majonnäs

Majonnäs

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Gör din egen majonnäs - enklare än du tror och godare än du anar. Tänk på att alla ingredienserna i majonnäsen behöver ha samma temperatur annars skär den sig lätt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2½ dl rapsolja
  • 3 äggulor, rumsvarma
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Blanda äggulor och senap i en vispskål. Tillsätt oljan under kraftig vispning i en fin stråle. Vispa tills majonnäsen är tjock. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Tips! Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur annars skär sig majonnäsen lätt. Är äggen för kalla kan du lägga dem i varmt vatten i 10 min.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag