Majonnäs

Majonnäs

Betyg

(7 st)

Gör din egen majonnäs - enklare än du tror och godare än du anar. Tänk på att alla ingredienserna i majonnäsen behöver ha samma temperatur annars skär den sig lätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2½ dl rapsolja
  • 3 äggulor, rumsvarma
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Blanda äggulor och senap i en vispskål. Tillsätt oljan under kraftig vispning i en fin stråle. Vispa tills majonnäsen är tjock. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Tips! Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur annars skär sig majonnäsen lätt. Är äggen för kalla kan du lägga dem i varmt vatten i 10 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem