Majonnäs

Majonnäs

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Gör din egen majonnäs - enklare än du tror och godare än du anar. Tänk på att alla ingredienserna i majonnäsen behöver ha samma temperatur annars skär den sig lätt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2½ dl rapsolja
  • 3 äggulor, rumsvarma
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Blanda äggulor och senap i en skål. Tillsätt oljan under kraftig vispning i en fin stråle. Vispa tills majonnäsen är tjock. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Tips:

Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur annars skär sig majonnäsen lätt. Är äggen för kalla kan du lägga dem i varmt vatten i 10 min.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag