Majonnäs
15 min
•

Gör din egen majonnäs - enklare än du tror och godare än du anar. Tänk på att alla ingredienserna i majonnäsen behöver ha samma temperatur annars skär den sig lätt.
Ingredienser
Rapsolja
|
2½ dl |
---|---|
Äggulor, rumsvarma
|
3 |
Dijonsenap
|
2 tsk |
Pressad citronsaft
|
1 tsk |
Salt
|
2 krm |
Svartpeppar
|
½ krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur annars skär sig majonnäsen lätt. Är äggen för kalla kan du lägga dem i varmt vatten i 10 min.
Näringsvärden, per port
Energi:
540 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 1,5 % | 2 g |
Fett: | 97,8 % | 59,7 g |
Kolhydrater: | 0,7 % | 0,9 g |

