Madeleinekakor

Madeleinekakor

Betyg

(105 st)

Den lilla snäckformade kakan är mjuk och passar till alla sorters té.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 36 st

Ev garnering:

  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj formarna genom att pensla med lite smält smör. Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt ägg, ett i taget under vispningen. Sikta ner mjölet och tillsätt citronskal. Blanda försiktigt tills allt är blandat. Lägg en liten klick av smeten i varje form. Ställ formen på ett galler och ställ in det mitt i ugnen. Grädda de små kakorna i 8-10 min, de större ca 15 min, tills de fått lite färg. Ta ut kakorna ur formarna. Låt dem svalna på galler och pudra gärna över lite florsocker före serveringen.

Tips:

En sats räcker till 36 st små kakor eller 12 st stora kakor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem