Madeleinekakor

Madeleinekakor

30 min Mellanmål Efterrätt
Den lilla snäckformade kakan är mjuk och passar till alla sorters té.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj formarna genom att pensla med lite smält smör.
  • Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt ägg, ett i taget under vispningen.
  • Sikta ner mjölet och tillsätt citronskal. Blanda försiktigt tills allt är blandat. Lägg en liten klick av smeten i varje form.
  • Ställ formen på ett galler och ställ in det mitt i ugnen. Grädda de små kakorna i 8-10 min, de större ca 15 min, tills de fått lite färg.
  • Ta ut kakorna ur formarna. Låt dem svalna på galler och pudra gärna över lite florsocker före serveringen.
Klart!
Tips:

En sats räcker till 36 st små kakor eller 12 st stora kakor.

Ingredienser

75 g
Strösocker
¾ dl
Vaniljsocker
½ tsk
Ägg
2
Vetemjöl
1 dl
Citron
finrivet skal av ¼
Ev garnering:
Florsocker