
MAD-kladdkaka med marshmallows, apelsin och dumlekola
En smarrig kladdkaka med "extra allt"! Söt och seg kola, fluffiga marshmallows och syrlig apelsin har blivit nya smakkompisar i denna härligt goda kaka. Mums!
Ingredienser
Receptet gäller för 12 bitar
-
2 dl Arla Köket® vispgrädde
-
100 g Arla® Svenskt Smör
- 100 g mörk choklad, 70%
- 100 g mörk choklad med apelsin, 70%
- 2 ägg
- 1½ dl strösocker
- 1½ dl vetemjöl
- 10 dumlekolor
- 1½ dl minimarshmallows
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Värm grädden i en kastrull, tillsätt smöret och låt det smälta, ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen grovt och rör ner i grädden, rör om tills den smälter. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt chokladsmeten och mjölet, rör till en jämn smet. Dela kolorna i mindre bitar. Blanda ner kolor och marshmallows i smeten. Fördela smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen 20-25 min.
Visste du att
Receptet är gjort av Stina Ström Åhl från Falun och är ett av bidragen till finalen i Kladdkakeracet 2013.
Näringsvärden, per Per bit
- Energi: 330 kcal
- Protein: 4 g
- Kolhydrater: 34 g
- Fett: 20 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut