Lutfisk med parmaströssel

Lutfisk med parmaströssel

1 tim Huvudrätt
Bjud lutfisken med ett smakrikt strössel av parmaskinka istället för det traditionella baconet. Jättegott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lutfisk-med-parmastrossel/

Gör så här

  • Låt lutfisken ligga i kallt vatten 2–3 tim.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen ca 6 min. Låt kallna.
  • Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form med höga kanter. Salta och täck med aluminiumfolie.
  • Koka i ugn 40–55 min.
  • Smält till smöret till såsen i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och grädde under omrörning.
  • Koka såsen på svag värme 3–5 min. Rör om då och då. Smaksätt med salt, peppar och senap.
  • Servera lutfisken med såsen. Strö över skinka och krossad krydd- eller svartpeppar.
Klart!

Koka i mikrovågsugn, max 1 kg, i en övertäckt form på full effekt 10–12 min.

Ingredienser

Lutfisk, MSC märkt
1½ kg
Parmaskinka
5 skivor
Salt
3 tsk
Sås:
Svenskt Smör från Arla®
3 msk
Vetemjöl
3 msk
5 dl
1 dl
Salt
1 tsk
Vitpeppar
2 krm
Dijonsenap
1 tsk
Kryddpeppar eller svartpeppar