Lutfisk med parmaströssel

Lutfisk med parmaströssel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Bjud lutfisken med ett smakrikt strössel av parmaskinka istället för det traditionella baconet. Jättegott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg lutfisk
  • 5 skivor parmaskinka
  • 3 tsk salt

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Låt lutfisken ligga i kallt vatten 2–3 tim. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen ca 6 min. Låt kallna. Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form med höga kanter. Salta och täck med aluminiumfolie. Koka i ugn 40–55 min. Sås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och grädde under omrörning. Koka såsen på svag värme 3–5 min. Rör om då och då. Smaksätt med salt, peppar och senap. Servera lutfisken med såsen. Strö över skinka och krossad krydd- eller svartpeppar.

Tips:

Koka i mikrovågsugn, max 1 kg, i en övertäckt form på full effekt 10–12 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem