Lutfisk med brynt kryddsmör

Lutfisk med brynt kryddsmör

45 min Huvudrätt
Prova något annat än vitsås till lutfisken. Här en välsmakande kombination med kryddigt smör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lutfisk-med-brynt-kryddsmor/

Gör så här

  • Koka lutfisken enligt anvisning på förpackningen.
  • Stek spickeskinka eller bacon krispigt i torr het panna.
  • Skala och hacka löken och bryn den i lite av smöret. Tillsätt kryddpeppar, honung, gräslök och resten av smöret. Låt det ”bryna” en stund och smaka av med salt.
  • Skala och koka potatisen. Skala och skär morötterna i bitar. Koka morötterna lätt.
  • Mosa potatisen grovt och servera den till lutfisken och kryddsmöret.
Klart!

Baconet kan bytas ut mot spickeskinka.

Energi:

435 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Lutfisk, MSC märkt
1 kg
Bacon
140 g
Rödlök
1
75 g
Stött, hel kryddpeppar
1 msk
Honung
1 tsk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Salt
Potatis
1 kg
Morot
300 g