Lussebullar med fullkorn

Lussebullar med fullkorn

1 tim 30 min
Mellanmål
Går att frysa
Hela köket doftar av nybakade lussebullar. Kesella gör dina lussebullar extra saftiga - här är receptet!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lussebullar-med-fullkorn/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max ca 37°. Häll degspadet över jästen och rör om.
  • Tillsätt kvarg, saffran, socker och salt. Blanda mjölet med russinen och tillsätt. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölad bänk. Forma den till 35 bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5 – 8 min. Låt kallna på galler.
Klart!

Ingredienser

50 g
100 g
5 dl
250 g
Saffran
2 pkt
Rårörsocker
1½ dl
Salt
½ tsk
Vetemjöl med fullkorn
16 dl
Russin
2 dl
Ägg
1