Lussebullar med fullkorn

Lussebullar med fullkorn

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Hela köket doftar av nybakade lussebullar. Kesella gör dina lussebullar extra saftiga - här är receptet!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 35 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max ca 37°. Häll över degspadet. Tillsätt kvarg, saffran, socker och salt. Blanda mjölet med russinen och tillsätt det. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Forma den till 35 bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5 – 8 min. Låt kallna på galler.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem