Lökpaj
1 tim
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Den här goda lökpajen innehåller tre sorters lök, cheddar och Kesella® kvarg. Den passar alldeles utmärkt att servera när det vankas kräftskiva. Om du haft lyckan att hitta kantareller passar de utmärkt att smörsteka och toppa pajen med. Lika god att äta varm som ljummen.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
125 g | |
Vatten
|
1- 2 msk |
Fyllning:
Purjolök
|
1 |
---|---|
Rödlökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
2 msk | |
Färsk timjan
|
½ kruka |
250 g | |
Ägg
|
2 |
150 g | |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per bufféport
Energi:
373 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 20 g |
Fett: | 27 g |

