Lökpaj
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Förrätt
Matlåda
•
Den här goda lökpajen innehåller tre sorters lök, cheddar och Kesella® kvarg. Den passar alldeles utmärkt att servera när det vankas kräftskiva. Om du haft lyckan att hitta kantareller passar de utmärkt att smörsteka och toppa pajen med. Lika god att äta varm som ljummen.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|---|---|
| 125 g | |
|
Vatten
|
1- 2 msk |
Fyllning:
|
Purjolök
|
1 |
|---|---|
|
Rödlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Färsk timjan
|
½ kruka |
| 250 g | |
|
Ägg
|
2 |
| 150 g | |
|
Paprikapulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
369 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 13,1 % | 11,9 g |
| Fett: | 64 % | 26,7 g |
| Kolhydrater: | 22,9 % | 20,8 g |