Grekisk paj med ost och grönsaker

Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Grekisk paj med ost och grönsaker

Kylskåpskallt smör och iskallt vatten gör pajskalet extra sprött och läckert.

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
2 msk

Fyllning:

Zucchini
1
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Örtkryddor, t ex rosmarin, timjan eller salvia
1 tsk
Tomater
3
150 g
Ägg
2
2 dl
Salt
1 tsk
Kärnfria oliver
20

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min.
  • Strimla zucchinin. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs zucchini, lök och vitlök mjuka i smör i en stekpanna. Tillsätt örtkryddor.
  • Lägg de frästa grönsakerna i det förgräddade pajskalet. Skiva tomaterna. Skär osten i tärningar. Lägg tomater och ost ovanpå grönsakerna.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll det över. Strö på oliverna. Grädda mitt i ugnen ca 25 min tills äggsmeten stelnat.
Klart!

Zucchinin kan bytas ut mot aubergine.

Näringsvärden, per port

Energi:

650 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 45 g
https://www.arla.se/recept/grekisk-paj-med-ost-och-gronsaker/