Löjrom i salladsblad

Löjrom i salladsblad

20 min
Lyxig och enkel aptitretare som får syrlighet från äpple och gräddfil. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.
Jimmi Eriksson
Jimmi Eriksson Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/lojrom-i-salladsblad/

Gör så här

  • Vispa smetana och lägg i en spritspåse.
  • Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten. Skala och skiva rödlök tunt. Lägg i kallt vatten.
  • Skär äpplet i tunna stavar.
  • Häll av vattnet från salladsbladen och rödlöken, se till att de är torra.
  • Lägg salladen på ett fat, spritsa på smetana och skeda över löjrom. Toppa med rödlök, äpple, plockad dill och nymald svartpeppar.
Klart!

Ingredienser

1 dl
Gemsallad
1
Rödlök
½
Äpple
½
Löjrom
75 g
Färsk dill
4 kvistar
Nymald svartpeppar
1 krm