Lökpaj med sardeller

Lökpaj med sardeller

Lika god varm som kall, given på påskbordet!
Betyg (18 st)

Mitt betyg:

Lökpaj med sardeller

Lika god varm som kall, given på påskbordet!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 10 port

Fyllning:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Fräs med timjan i smör ca 5 min. Strö över sockret och rör runt. Tillsätt vin, salt och peppar. Låt koka ihop på svag värme ca 5 min. Vispa samman ägg, äggulor, grädde och mjölk i en bunke. Rör i ost och lök. Häll blandningen i pajskalet. Halvera sardellerna på längden och lägg dem på pajen. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 30 g
Skriv ut