Ljus kladdkaka med mynta

Ljus kladdkaka med mynta

Betyg

(20 st)

Färsk mynta ger kladdkakan en ny, spännande smak. Kladdkaka kan bakas dagen innan den ska serveras.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 200 g ljus choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner chokladen i smöret och låt det smälta under omrörning. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner choklad och mynta i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Kakan ska vara gungig i mitten när den tas ut ur ugnen. Servera med crème fraiche och bär.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem