Ljus kladdkaka med mynta

45 min Efterrätt Fika
Frysbar
Ljus kladdkaka med mynta

Färsk mynta ger kladdkakan en ny, spännande smak. Kladdkaka kan bakas dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

200 g
Ljus choklad
200 g
Ägg
4
Strösocker
2 dl
Hackad färsk mynta
2 msk
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk

Till servering:

Bär, tex björnbär

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner chokladen i smöret och låt det smälta under omrörning.
  • Vispa ägg och socker poröst. Rör ner choklad och mynta i äggsmeten.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Kakan ska vara gungig i mitten när den tas ut ur ugnen.
  • Servera med crème fraiche och bär.
Klart!
https://www.arla.se/recept/ljus-kladdkaka-med-mynta/