Ljus kladdkaka med mynta

45 min
Arbetstid: 20 min
Fika
Frysbar
Ljus kladdkaka med mynta

Färsk mynta ger kladdkakan en ny, spännande smak. Kladdkaka kan bakas dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

200 g
Ljus choklad
200 g
Ägg
4
Strösocker
2 dl
Hackad färsk mynta
2 msk
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk

Till servering:

Bär, tex björnbär

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner chokladen i smöret och låt det smälta under omrörning.
  • Vispa ägg och socker poröst. Rör ner choklad och mynta i äggsmeten.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Kakan ska vara gungig i mitten när den tas ut ur ugnen.
  • Servera med crème fraiche och bär.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

343 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,5 g
Protein: 5,7 % 4,8 g
Fett: 55,1 % 21,4 g
Kolhydrater: 39,2 % 33,1 g
https://www.arla.se/recept/ljus-kladdkaka-med-mynta/