Linssoppa med vitkål

Linssoppa med vitkål

15 min Huvudrätt
Ett recept på en matig och lite syrlig soppa som blir extra fyllig med smak av parmesan och vitlök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Strimla vitkålen fint. Skiva purjolöken. Koka upp buljongen och lägg i linserna. Låt koka ca 5 min.
  • Tillsätt vitkål och purjolök och koka ytterligare 5 min.
  • Smaka av med vinäger och blanda ner persilja. Servera med en klick crème fraiche och bröd.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 79 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Torkade röda linser
2 dl
Vitkål
300 g
Liten purjolök
1
Grönsaksbuljong
1 liter
Vitvinsvinäger
2 msk
Hackad färsk persilja
½ dl
2 dl
Lantbröd
4 skivor