Grön linssoppa med ädelost

Grön linssoppa med ädelost

Betyg

(53 st)

Enkel linssoppa som får lyxig, smakrik topping av ädelost. Servera linssoppan nylagad, gärna med ett gott bröd till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken. Fräs morot och lök i smör-&rapsolja i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt linser, buljongtärningar och 6 dl av vattnet. Rör om och låt sjuda ca 20 min. Tillsätt resten av vattnet och citronen. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö smulad ost och koriander över soppan vid servering.

Tips:

Servera nybakade varma scones med mandel till soppan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem