Grön linssoppa med ädelost

Grön linssoppa med ädelost

Huvudrätt
Enkel linssoppa som får lyxig, smakrik topping av ädelost. Servera linssoppan nylagad, gärna med ett gott bröd till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken. Fräs morot och lök i smör-&rapsolja i en gryta utan att det tar färg.
  • Tillsätt linser, buljongtärningar och 6 dl av vattnet. Rör om och låt sjuda ca 20 min.
  • Tillsätt resten av vattnet och citronen. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  • Strö smulad ost och koriander över soppan vid servering.
Klart!
Tips:

Servera nybakade varma scones med mandel till soppan.

Energi:

345 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Gröna linser
2 dl
Morötter
2
Gul lök
1
2 msk
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Vatten
1 liter
Citron
rivet skal och saft av ½
Salt och peppar
140 g
Hackad färsk koriander
2 msk