Indisk linssoppa

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Indisk linssoppa

Den här smakrika soppan svänger du snabbt ihop med färdig tomatsoppa och kokta linser. Svalka av hettan med en klick matyoghurt på toppen.

Ingredienser

1 liter
Förkokta torkade röda linser
380 g
Hackad färsk ingefära
2 tsk
Morot
1
Garam masala
2 tsk
Chili flakes
2 krm
2 msk

Till servering:

2 dl
Kokoschips
25 g
Naanbröd
1 förp
Lime i klyftor
1

Gör så här

  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Finhacka ingefäran. Riv moroten grovt.
  • Fräs morot, ingefära, garam masala och chiliflakes i smör-&rapsolja i en kastrull, utan att det får färg.
  • Skölj linserna i ett durkslag och låt rinna av. Tillsätt tomatsoppan och linserna och värm under omrörning.
  • Toppa med matyoghurt och kokos. Servera med naanbröd och limeklyftor.
Klart!

Vill du koka linserna själv? De förkokta linserna motsvarar ungefär 2 dl torra linser.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

535 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/indisk-linssoppa/