Indisk linssoppa

Indisk linssoppa

20 min Huvudrätt
Den här smakrika soppan svänger du snabbt ihop med färdig tomatsoppa och kokta linser. Svalka av hettan med en klick matyoghurt på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Finhacka ingefäran. Riv moroten grovt.
  • Fräs morot, ingefära, garam masala och chiliflakes i smör-&rapsolja i en kastrull, utan att det får färg.
  • Skölj linserna i ett durkslag och låt rinna av. Tillsätt tomatsoppan och linserna och värm under omrörning.
  • Toppa med matyoghurt och kokos. Servera med naanbröd och limeklyftor.
Klart!
Tips:

Vill du koka linserna själv? De förkokta linserna motsvarar ungefär 2 dl torra linser.

Energi:

535 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 24 g

Ingredienser

1 liter
Förkokta torkade röda linser
380 g
Hackad färsk ingefära
2 tsk
Morot
1
Garam masala
2 tsk
Chili flakes
2 krm
2 msk
Till servering:
2 dl
Kokoschips
25 g
Naanbröd
1 förp
Lime i klyftor
1