Het linssoppa med chorizo

Het linssoppa med chorizo

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

30 min

En snabblagad och matig soppa med korv och röda linser. Hettan i soppan beror på vilken korv du väljer. Vi föreslår chorizo men en mild salsiccia eller falukorv blir också gott. Gillar du stark mat kan du strö över torkade chiliflakes vid servering.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl röda linser
  • 1⅕ liter vatten
  • 250 g chorizo, gärna rå
  • salt och peppar

Till servering:

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten.
  2. Lägg lök, vitlök och morot i en kastrull, tillsätt kryddor och tomatpuré och fräs i smör-&rapsolja ca 5 min.
  3. Häll på fond, linser och 1,2 liter vatten och låt koka ca 10 min.
  4. Ta ur korvarna ur skinnet och smula ner i soppan. Låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa med crème fraiche och riven ost vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa: