Lins- och cheddarfritters med garam masala och mynta
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
•
Vegetariska köttbullar med massor av smak från ingefära och garam masala. Servera dem gärna i en wrap, eller med tzatziki och klyftpotatis. En riktigt smakrik vardagsfavorit.
Ingredienser
|
À 380 g torkade röda linser
|
1 förp |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
|
Garam masala
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Rödlök
|
1 |
|
Färsk ingefära
|
50 g |
| 150 g | |
|
Panko
|
2 dl |
|
Färsk mynta
|
|
|---|---|
|
Rödlökar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
246 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 21,5 % | 13 g |
| Fett: | 53,9 % | 15 g |
| Kolhydrater: | 24,6 % | 14,9 g |