Lins- och cheddarfritters med garam masala och mynta

30 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lins- och cheddarfritters med garam masala och mynta

Vegetariska köttbullar med massor av smak från ingefära och garam masala. Servera dem gärna i en wrap, eller med tzatziki och klyftpotatis. En riktigt smakrik vardagsfavorit.

Ingredienser

À 380 g kokta röda linser
1 förp
Ägg
1
Garam masala
1 msk
Salt
½ tsk
Rödlök
1
Färsk ingefära
50 g
150 g
Panko
2 dl
Färsk mynta
Rödlökar

Gör så här

  • Häll av och skölj linserna. Mixa linserna med ägg, garam masala och salt.
  • Skala och finhacka lök och ingefära. Blanda lök, ingefära, ost och 1 dl panko med linserna.
  • Forma till 16 små plättar. Vänd i panko. Stek i smör-&rapsolja ca 2 min per sida.
  • Grovhacka mynta och skiva lök. Strö över biffarna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

343 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 11,2 g
Protein: 24,4 % 20,6 g
Fett: 41,2 % 16 g
Kolhydrater: 34,4 % 29,1 g
https://www.arla.se/recept/lins--och-cheddarfritters-med-garam-masala-och-mynta/