Lingonkola
1 tim 45 min
Fika
•

Dessa lingonkolor är oemotståndliga! Lingon och kola är verkligen en perfekt kombination. De frysta lingonen kokas upp med socker. Sedan silas lingonsockret ner i kastrullen och smeten kokas ihop till en perfekt söt och smarrig kola. Bäst resultat får du om du använder dig av en digitaltermometer. Annars får du hålla tillgodo med det gamla knepet med kulprov. Lite kolasmet droppas ner i iskallt vatten. När det går att forma en kula av smeten är den klar.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Frysta lingon
|
250 g |
---|---|
Strösocker
|
3 dl |
100 g | |
3 dl | |
Ljus sirap
|
1½ dl |
Glykossirap
|
1 msk |
Gör så här
Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast.
Näringsvärden, per bit
Energi:
106 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 0 g |
Kolhydrater: | 13,5 g |
Fett: | 5,5 g |
Video
Så lyckas du med kolan
Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!

