Lyxig lakritskola

Lyxig lakritskola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(382 st)

Lakritskola är en smörkola med fin lakritssmak. Skär lakritskolan när den svalnat och strö gärna lite flingsalt på toppen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 70 st

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2½ dl strösocker
  • 1½ msk lakritspulver
  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl glykos
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i 3–5 min till gyllenbrun färg.
  2. Tillsätt lakritspulver, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller är 124°, ca 20 min.
  3. Häll i en form med bakplåtspapper, ca 20x25 cm. Låt svalna ca 15 min, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper.
  4. Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.

Så lyckas du med kolan

Näringsvärden, per st

  • Energi: 45 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa: