Lyxig lakritskola

Lyxig lakritskola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(402 st)

Lakritskola är en smörkola med fin lakritssmak. Skär lakritskolan när den svalnat och strö gärna lite flingsalt på toppen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 70 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i 3–5 min till gyllenbrun färg.
  2. Tillsätt lakritspulver, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller är 124°, ca 20 min.
  3. Häll i en form med bakplåtspapper, ca 20x25 cm. Låt svalna ca 15 min, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper.
  4. Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.

Så lyckas du med kolan

Näringsvärden, per st

  • Energi: 45 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag