Kola

Kola

30 min
Extra god kola som trivs bäst i munnen. Vid 37° smälter nämligen smöret och bidrar med sina hundratals aromer till denna ljuvligt smakfulla kola.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kola/

Gör så här

  • Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
  • Koka utan lock tills termometern visar ca 124° eller när smeten håller kulprovet. Koktid 15–30 min.
  • Häll smeten på bakplåtspapper i en form ca 20x30 cm. Låt stelna i rumstemperatur och skär sedan i bitar.
Klart!

Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.

Energi:

50 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 3 g
Video Så lyckas du med kolan

Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

100 g
2 dl
Strösocker
3 dl
Ljus sirap
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk