Gräddkola

Gräddkola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Hemgjord gräddkola smälter i munnen och är en perfekt gåbort-present inslagen i fint papper. Prova att strössla på hackade nötter innan kolan stelnat, gott knaprigt till det mjuka!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 32 st

Gör så här:

Gör så här:

Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15x20 cm. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ner syrad grädde, socker och sirap. Rör tills sockret har löst sig. Låt koka på medelvärme till en temperatur på ca 124° eller tills smeten klarar kulprovet. Häll upp smeten i formen och strö över salt. Låt stelna, gärna i rumstemperatur under natten. Skär upp i bitar.

Tips:

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem