Lingonbakat äpple med kardemummakräm och kavringschips

Lingonbakat äpple med kardemummakräm och kavringschips

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Härlig dessert med bakade äpplen. Bjud som höstig efterrätt eller lägg upp i portionsglas och servera på glöggmingel eller julens gottebord.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 375 g röda äpplen
  • 1 dl frysta lingon
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 2 krm vaniljpulver

Kardemummakräm:

Kavringsticks:

Topping:

  • ½ dl pistagenötter

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Skala och dela äpplena, skär bort kärnhuset. Blanda äpplen, lingon, vin och vaniljpulver i en ugnssäker form. Baka äpplena mjuka ca 30 min i mitten av ugnen. Vispa färskosten med socker och kardemumma till en fluffig konsistens. När äpplena är färdiga, höj ugnstemperaturen till 175°. Skiva kavringen i tunna sticks. Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla med smält smör. Grädda i ugnen ca 10 min. Klyfta äpplena och fördela dem i portionsglas med lingon och kardemummakräm. Grovhacka nötterna och strö på med kavringsticks.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem