Lingon- och hasselnötsbröd

Lingon- och hasselnötsbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

60+ min

Snabbt, vackert och underbart saftigt filmjölksbröd med rostade hasselnötter och syrliga lingon. Passar med en bit smakrik ost, med bara smör eller som det är till en god soppa!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rostade hasselnötter, hela
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl Arla® filmjölk
  • 1½ dl frysta lingon
  • 1½ dl mörk sirap

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, lingon och sirap. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 3575 kcal
  • Protein: 85 g
  • Kolhydrater: 485 g
  • Fett: 134 g

Skriv ut

Andra goda förslag