Linfrölimpor

Linfrölimpor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Härliga limpor som får fyllig och mustig smak av det grova rågmjölet. Bjud dem ljumna, med smör och en god ost eller till frukost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 8 dl vetemjöl special
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl linfrön
  • ½ dl honung
  • 2 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten

Gör så här:

Gör så här:

Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl vetemjöl, rågmjöl, vetekli, linfrön, honung, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ner det i mjölblandningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Sätt ugnen på 175°. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig med resten av vetemjölet. Dela degen i två delar. Kavla eller tryck ut varje del till en platta. Rulla ihop plattan till en limpa. Gör likadant med nästa. Lägg limporna att jäsa i varsin lätt smord 1 1/2 liters avlång bakform. Nagga limporna med en gaffel. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt bröden ligga kvar i formarna ca 5 min efter att de tagits ur ugnen. Stjälp sedan upp dem och låt kallna på galler inlindade i en handduk.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem