Limesnurror

1 tim Fika
Frysbar
Limesnurror

Elegantare än vetebröd, lättare än wienerbröd! Fyll färdig smördeg med en lätt och frisk kvarg. Godast nygräddade.

Ingredienser

Smördeg
4 skivor
250 g
Lime
rivet skal av 1
Ägg
1
Florsocker
2 msk

Gör så här

  • Halvtina smördegplattorna. Kavla ut dem 2 – 3 cm på bredden.
  • Blanda kvarg och limeskal. Bred smeten över varje degplattorna. Rulla ihop från långsidan till 4 rullar.
  • Låt dem ligga i frysen ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär varje rulle med vass kniv i 8 bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda i mitten av ugnen 12 – 15 min.
  • Låt dem svalna. Sikta över florsocker.
Klart!

Förvara fyllda rullar i frysen. Halvtina, skär och grädda före servering.

https://www.arla.se/recept/limesnurror/