Limesås

Tillbehör
Limesås

Fräsch, krämig och med en lätt hetta – denna limesås är den perfekta följeslagaren till grillad kyckling eller lax. Den syrliga limen lyfter smakerna och sambal oelek ger en subtil, spännande sting som gör varje tugga mer njutbar. Enkel att göra, men imponerande på tallriken.

Ingredienser

2 dl
Lime
1
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm

Gör så här

  • Lägg crème fraiche i en skål. Tvätta limen noggrant och riv ner det yttersta skalet i skålen.
  • Tillsätt sambal oelek och salt. Blanda väl tills såsen är jämn och krämig.
  • Smaka av och justera kryddningen om det behövs – lite mer lime för syra eller lite mer sambal för hetta.
  • Ställ såsen kallt i kylskåp 15–20 min före servering så smakerna får sätta sig.
  • Servera kall som tillbehör till grillad kyckling, lax eller andra grillrätter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

45 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0 g
Protein: 18,1 % 2 g
Fett: 49,3 % 2,5 g
Kolhydrater: 32,6 % 3,6 g
https://www.arla.se/recept/limesas/