Limepaj

Limepaj

Betyg

(115 st)

En söt, syrlig och lockande godbit som tillagas dagen före.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Pajskal:

Fyllning:

  • 3 lime
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Lägg i smör och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajdegen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

Riv skalet av 1 lime. Pressa saft ur alla 3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, limeskal och limesaft. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Pajen ska vara lite lös i mitten, men stelnar när den kallnat. Låt vila i kyl över natten. Pudra på florsocker, garnera ev med rivet limeskal.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem