Limepaj

1 tim
Frysbar
Limepaj

En söt, syrlig och lockande godbit som tillagas dagen före.

Ingredienser

Pajskal:

Strösocker
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Vetemjöl
2½ dl
100 g
Äggula
1

Fyllning:

Lime
3
Ägg
3
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
½ dl
Florsocker

Gör så här

Pajskal:

  • Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Lägg i smör och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Nagga pajdegen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

Fyllning:

  • Riv skalet av 1 lime. Pressa saft ur alla 3.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, limeskal och limesaft.
  • Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.
  • Pajen ska vara lite lös i mitten. Den stelnar när den kallnat. Låt vila i kyl över natten.
  • Pudra över florsocker och garnera ev med rivet limeskal.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

260 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5,9 % 3,8 g
Fett: 35,7 % 10,5 g
Kolhydrater: 58,4 % 37,4 g
https://www.arla.se/recept/limepaj/