Limekyckling

Limekyckling

Huvudrätt
Med lime i grytan blir det en mild och fin citrussmak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida. Salta och peppra under tiden.
  • Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften.
  • Häll över saft och skal från limen i pannan. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan.
  • Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja.
Klart!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Lime
½
Vatten
1 dl
2 dl
Hönsbuljong
½ tärning
Soja
1 tsk
Honung
1 msk
Färsk persilja