Leverpastej
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Frukost
Tillbehör
Frysbar
•
Ett recept på enkel och jättegod hemmagjord leverpastej. Lika gott på smörgåsen året om.
Ingredienser
|
Nötlever
|
400 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Litet, syrligt äpple
|
1 |
|
Ansjovisfilé
|
50 g |
|
Fläskfärs
|
200 g |
|
Ägg
|
1 |
| 2 dl | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Salt
|
½ msk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Torkad mejram
|
1 tsk |
|
Konjak
|
ev 1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Nötlever kan bytas ut mot kycklinglever. Konjak kan bytas ut mot sherry.
Näringsvärden, per st
Energi:
1950 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 27,8 % | 133,4 g |
| Fett: | 57,4 % | 126,8 g |
| Kolhydrater: | 13 % | 62,2 g |