Laxtartar i noriblad
3 tim 20 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Förrätt
•
God och fräsch är laxtartaren som rullas in i vackra noriblad. Rullen är perfekt att förbereda dagen innan och skiva upp precis innan gästerna kommer!
Ingredienser
Laxtartar:
|
Laxfilé
|
200 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
| 1 dl | |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ kruka |
|
Citron, finrivet skal
|
½ |
|
Noriark
|
2 |
Senapsdressing:
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|---|---|
|
Skånsk senap
|
1 msk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Matolja
|
½ dl |
|
Salt
|
|
|
Citron, saften från
|
½ |
TIll servering:
|
Rostade sesamfrön eller furikake
|
2 msk |
|---|
Gör så här
Laxtartar:
Senapsdressing:
Markera receptet som tillagat
Furikake är en japansk fröblandning som i regel består av rostade sesamfrön, sjögräs, salt och lite socker. Den finns att köpa i asiatiska butiker samt i välsorterade mataffärer, men det går lika bra att toppa med lite rostade sesamfrön.
Näringsvärden, per bit
Energi:
71 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 14,9 % | 2,6 g |
| Fett: | 72,5 % | 5,8 g |
| Kolhydrater: | 12,6 % | 2,2 g |