Laxtacos
40 min
•
&format=webp)
Dessa fräscha och smakrika laxtacos är en härlig twist på klassiska tacos. Laxen är perfekt kryddad med tacokryddor och tillagad i ugnen för att behålla saftigheten. Tillsammans med en syrlig mangosalsa, en kryddig majssallad med vitost och en krämig guacamole, blir dessa tacos en fest för både smaklökar och ögon. En lättlagad och fantastisk rätt som passar både vardag och helg!
Nytt
Ingredienser
Laxfilé
|
600 g |
---|---|
Taco kryddmix
|
1 msk |
1 tsk |
Majssallad:
Färsk grön jalapeño
|
1 |
---|---|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
1 msk | |
Frysta majskorn
|
4 dl |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Färsk koriander
|
½ kruka |
150 g |
Mangosalsa:
Mango, tinad eller färsk
|
250 g |
---|---|
Sojabönor
|
250 g |
Rödlök
|
1 |
Färsk röd chili
|
1 |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Flingsalt
|
½ tsk |
Guacamole:
Mogna avokados
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Till servering:
Tortillabröd
|
8 |
---|---|
2 dl |
Gör så här
Lax:
Majssallad:
Mangosalsa:
Guacamole:
Servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
1014 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 11,3 g |
Protein: | 53,3 g |
Kolhydrater: | 73,3 g |
Fett: | 56,5 g |

