Laxqueneller

Laxqueneller

Betyg

(20 st)

Quenelle är franska och betyder fina, hemgjorda fiskbullar. De här laxquenellerna är vackert rosafärgade.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 liter vatten
  • 1½ msk hummerfond

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Låt alla ingredienser vara kylskåpskalla. Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Mixa lax och salt till en färs. Blanda ner peppar och ägg. Späd med grädde under matberedarens gång och kör till en slät färs. Forma till 16 queneller med hjälp av skedar som doppas i kallt vatten. Koka upp vatten och fond i en traktörpanna eller vid kastrull. Sjud quenellerna på svag värme ca 5 min, ta upp med hålslev. Sila ner spadet i en kastrull, använd 2 dl spad till 4 portioner. Tillsätt vin, grädde och vetemjöl utrört i lite vatten. Koka upp och låt koka 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.

Tips:

Arla Köket lätt crème fraiche tomat & basilika passar också bra till quenellerna.

Näringsvärden, per portion exlusive tillbehör

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem