Laxqueneller

Laxqueneller

30 min
Huvudrätt
Quenelle är franska och betyder fina, hemgjorda fiskbullar. De här laxquenellerna är vackert rosafärgade.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laxqueneller/

Gör så här

  • Alla ingredienser bör vara kylskåpskalla.
  • Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Mixa lax och salt till en färs. Blanda ner peppar och ägg.
  • Späd med grädde under matberedarens gång och kör till en slät färs. Forma till 16 queneller med hjälp av skedar som doppas i kallt vatten.
  • Koka upp vatten och fond i en traktörpanna eller vid kastrull. Sjud quenellerna på svag värme ca 5 min, ta upp med hålslev.
  • Sila ner spadet i en kastrull, använd 2 dl spad till 4 portioner. Tillsätt vin, Smaka av med salt och peppar.grädde och vetemjöl utrört i lite vatten. Koka upp och låt koka 3-5 min.
  • Servera laxquenellerna med såsen, ris eller potatis, sockerärter och rädisor.
Klart!

Arla Köket lätt crème fraiche tomat & basilika passar också bra till quenellerna.

Energi:

350 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Salt
1 tsk
Malen vitpeppar
1 krm
Ägg
1
2 dl
Vatten
1 liter
Hummerfond
1½ msk
Sås:
Vitt vin
½ dl
1 dl
Vetemjöl
1½ msk
Salt och peppar