Laxpytt

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Laxpytt

Rena, fräscha smaker tillagas i panna och förenas av en pepparrotssås. Du kan byta laxen mot annan fisk eller kanske kyckling.

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Färskpotatis
900 g
Färsk färsk sparris
200 g
Färska rödlökar
2
Gul zucchini
1
Salt
1 tsk
Peppar
2 krm
Dillvippor
4

Sås:

2 dl
Riven pepparrot
3 msk
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka potatisen med skalet på nästan klar och låt den svalna.
  • Skär potatis, lax och sparris i bitar. Hacka löken grovt. Skär zucchinin i tärningar.
  • Fräs sparris och lök i smör i en rymlig stekpanna ca 5 min. Tillsätt potatis och zucchini efter halva tiden.
  • Stek laxen i smör i en annan stekpanna ca 3 min. Blanda ner laxen i pytten. Smaka av med salt och peppar.
  • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till pytten. Garnera gärna med dillvippor.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

631 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,7 g
Protein: 22,9 % 35,6 g
Fett: 52,8 % 37,7 g
Kolhydrater: 24,3 % 37,7 g
https://www.arla.se/recept/laxpytt/