Laxpaté med skaldjur
1 tim 50 min
Buffé
Förrätt
Lunch
•

Ljuvlig laxpaté med räkor och musslor - läcker och lättlagad. Laxpaté gör succé både som förrätt och på buffébordet. Kan även serveras varm som huvudrätt direkt ur formen.
Ingredienser
Laxfilé
|
600 g |
---|---|
Ägg
|
3 |
Salt
|
1½ tsk |
2 dl | |
Potatismjöl
|
1 msk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Skalade räkor
|
150 g |
Musslor
|
75 g |
Grön sås:
Hackad fryst spenat
|
150 g |
---|---|
2 dl | |
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
Hackad färsk dill
|
½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
½ krm |
Gör så här
Att mäta paténs innertemperatur är ett bra sätt att kontrollera om den är färdiggräddad. Innertemperaturen ska vara 75°.

