Laxpaté med skaldjur
1 tim 50 min
•
Arbetstid: 50 min
Buffé
Förrätt
Lunch
•
Ljuvlig laxpaté med räkor och musslor - läcker och lättlagad. Laxpaté gör succé både som förrätt och på buffébordet. Kan även serveras varm som huvudrätt direkt ur formen.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Ägg
|
3 |
|
Salt
|
1½ tsk |
| 2 dl | |
|
Potatismjöl
|
1 msk |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Skalade räkor
|
150 g |
|
Musslor
|
75 g |
Grön sås:
|
Hackad fryst spenat
|
150 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
½ krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Att mäta paténs innertemperatur är ett bra sätt att kontrollera om den är färdiggräddad. Innertemperaturen ska vara 75°.
Näringsvärden, per bit
Energi:
186 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 28,2 % | 12,9 g |
| Fett: | 66,8 % | 14 g |
| Kolhydrater: | 5 % | 2,3 g |