Laxpastrami med pepparrotssås

Laxpastrami med pepparrotssås

Betyg

(9 st)

Laxen är snabbgravad och sedan hastigt brynt i stekpannan. Serveras kall i vackra kuber med en kaxig pepparrotssås. Fräscht och lite japanskt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Pepparrotssås:

Gör så här:

Gör så här:

Frys laxen över natten. Låt den tina och dela den i två delar. Blanda salt och socker. Strö blandningen över laxbitarna på båda sidor och lägg ihop dem. Låt laxen ligga i en stor plastpåse på ett fat i kylen 6 – 8 tim. Skölj av och torka laxbitarna. Strö över peppar. Hetta upp en stekpanna. Bryn laxen i smör ca 1 min på varje sida, den skall ej vara genomstekt. Låt den kallna. Blanda ihop pepparrotssåsen. Skär laxen i bitar. Servera pepparrotssåsen till.

Tips:

Tänk på att rätten måste förberedas i tid.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem