Laxpastrami med pepparrotssås
6 tim
Buffé
Förrätt
•
Laxen är snabbgravad och sedan hastigt brynt i stekpannan. Serveras kall i vackra kuber med en kaxig pepparrotssås. Fräscht och lite japanskt!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Tänk på att rätten måste förberedas i god tid. Det går naturligtvis också bra att använda färdig gravad lax.
Energi:
289 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 25 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 19 g |
Ingredienser
Laxfilé
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
4 msk |
Strösocker
|
4 msk |
Grovkrossad svartpeppar
|
2 tsk |
Pepparrotssås:
4 dl | |
Dijonsenap
|
2 tsk |
Riven, färsk pepparrot
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |