Lax med ärtsås
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Lax med en skummig, vacker grön sås på gröna ärtor, vitt vin, hummerfond och pepparrot. Toppa gärna med vackra ärtskott vid servering.
Ingredienser
Laxfilé i bitar à 150 g
|
600 g |
---|---|
Salt och peppar
|
Sås:
Frysta gröna ärter
|
3 dl |
---|---|
Vatten
|
½ dl |
Vitt vin
|
½ dl |
Hummerfond
|
1 msk |
Salt och peppar
|
|
1 dl | |
Färsk riven pepparrot
|
½ dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
545 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 29 g |

