Lax med ärtsås

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Lax med ärtsås

Lax med en skummig, vacker grön sås på gröna ärtor, vitt vin, hummerfond och pepparrot. Toppa gärna med vackra ärtskott vid servering.

Ingredienser

Laxfilé i bitar à 150 g
600 g
Salt och peppar

Sås:

Frysta gröna ärter
3 dl
Vatten
½ dl
Vitt vin
½ dl
Hummerfond
1 msk
Salt och peppar
1 dl
Färsk riven pepparrot
½ dl

Gör så här

  • Koka upp ärter, vatten, vin och fond i en kastrull. Låt koka 1 min. Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  • Vispa grädden och smaksätt med pepparroten. Vänd ner grädden i såsen vid servering.
  • Stek laxen i smör i en stekpanna ca 2 min per sida. Salta och peppra.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

545 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/laxkotletter-med-gron-sas/