Lax med ärtsås

Lax med ärtsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(36 st)

Lax med en skummig, vacker grön sås på gröna ärtor, vitt vin, hummerfond och pepparrot. Toppa gärna med vackra ärtskott vid servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

  • 3 dl frysta gröna ärter
  • ½ dl vatten
  • ½ dl matlagningsvin vitt
  • 1 msk hummerfond
  • salt och peppar
  • 1 dl Arla Köket® vispgrädde vispgrädde 36%
  • ½ dl färsk riven pepparrot

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp ärter, vatten, vin och fond i en kastrull. Låt koka 1 min. Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Vispa grädden och smaksätt med pepparroten. Vänd ner grädden i såsen vid servering. Stek laxen i smör i en stekpanna ca 2 min per sida. Salta och peppra.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem