Lax med ärtsås

Lax med ärtsås

Betyg

(35 st)

Lax med en skummig, vacker grön sås på gröna ärtor, vitt vin, hummerfond och pepparrot. Toppa gärna med vackra ärtskott vid servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp ärter, vatten, vin och fond i en kastrull. Låt koka 1 min. Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Vispa grädden och smaksätt med pepparroten. Vänd ner grädden i såsen vid servering. Stek laxen i smör i en stekpanna ca 2 min per sida. Salta och peppra.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem