Laxcarpaccio med pepparrotskräm

Laxcarpaccio med pepparrotskräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(119 st)

En elegant och lättgjord förrätt. Skär laxen riktigt tunt. Det går lätt om den inte är helt tinad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g frysta laxfilé, mittbit
  • 1 msk pressad citron
  • 1½ msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar

Pepparrotskräm:

Gör så här:

Gör så här:

Skär laxen i tunna skivor. Blanda citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing. Rör ihop crème fraiche, pepparrot och salt. Ställ kallt. Skär äpple och gurka i små tärningar, skiva rädisorna tunt. Tärna brödet fint och rosta det i en torr, varm panna. Lägg laxen på ett fat och häll över dressingen. Fördela äpple, gurka och rädisor på laxen. Ringla över pepparrotskräm, strö över krasse och brödtärningar. Toppa med lite riven pepparrot.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem