Laxcarpaccio med pepparrotskräm

Laxcarpaccio med pepparrotskräm

30 min Förrätt
En elegant och lättgjord förrätt. Skär laxen riktigt tunt. Det går lätt om den inte är helt tinad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laxcarpaccio-med-pepparrotskram/

Gör så här

  • Skär laxen i tunna skivor. Blanda citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing. Lägg laxen på ett fat och häll över dressingen.
  • Rör ihop crème fraiche, pepparrot och salt. Ställ kallt.
  • Skär äpple och gurka i små tärningar, skiva rädisorna tunt.
  • Tärna brödet fint och rosta det i en torr, varm panna.
  • Fördela äpple, gurka och rädisor på laxen. Ringla över pepparrotskräm, strö över krasse och brödtärningar.
  • Toppa med lite riven pepparrot.
Klart!
Energi:

220 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Fryst laxfilé, mittbit
200 g
Pressad citron
1 msk
Olivolja
1½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm
Pepparrotskräm:
1 dl
Finriven pepparrot
2 msk
Salt
1 krm
Litet äpple
1
Gurka, ca 5 cm
1 bit
Rädisor
2
Rågbröd
1 skiva
Krasse
1 ask