Laxburgare med harissa

30 min Brunch Buffé Huvudrätt Matlåda
Laxburgare med harissa

En snabblagad laxburgare med underbara smaker av krämig harissa, färsk mynta och pressad lime. Enkelt recept med rostbröd, avokado, lax och krispig sallad. Gör den till lunch eller ta med på picknicken! 

Ingredienser

Laxfilé
400 g
Salt
½ tsk
150 g
Harissa
1 tsk
Rostbröd
8 skivor
Avokado
1
Krispsallad
Färsk mynta
Lime
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg laxen i en ugnsform och salta. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  • Smaksätt färskosten med harissa.
  • Smörstekt brödskivorna. Dela, kärna ur och skala avokadon.
  • Bred färskosten på fyra av bröden. Fyll på med sallad, skivad avokado, lax och mynta. Pressa över lime och lägg på en brödskiva som lock.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

602 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/laxburgare-med-harissa/