Laxburgare

Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Laxburgare

Fina och saftiga laxburgare som går fort att mixa ihop i en matberedare. Panko är japanskt ströbröd.

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Schalottenlök
1
2 msk
Ströbröd eller panko
1 msk
Finhackad bladpersilja
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Pressad citronsaft
1 tsk
2 msk

Tillbehör:

Hamburgerbröd
4
Skivad tomater
Tomattartar
Ugnsrostade rotfrukter

Gör så här

  • Skär laxen i bitar. Skala och finhacka löken. Mixa alla ingredienser utom smör-&rapsolja i en matberedare.
  • Forma till 4 stora eller 8 små burgare. Stek dem i smör-&rapsolja 2–3 min på varje sida.
  • Servera i hamburgerbröd med tillbehören.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

310 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/laxburgare/