Laxburgare

Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Laxburgare

Fina och saftiga laxburgare som går fort att mixa ihop i en matberedare. Panko är japanskt ströbröd.

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Schalottenlök
1
2 msk
Ströbröd eller panko
1 msk
Finhackad bladpersilja
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Pressad citronsaft
1 tsk
2 msk

Tillbehör:

Hamburgerbröd
4
Skivad tomater
Tomattartar
Ugnsrostade rotfrukter

Gör så här

  • Skär laxen i bitar. Skala och finhacka löken. Mixa alla ingredienser utom smör-&rapsolja i en matberedare.
  • Forma till 4 stora eller 8 små burgare. Stek dem i smör-&rapsolja 2–3 min på varje sida.
  • Servera i hamburgerbröd med tillbehören.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

522 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,5 g
Protein: 23,8 % 30,6 g
Fett: 51,3 % 30,3 g
Kolhydrater: 24,9 % 32 g
https://www.arla.se/recept/laxburgare/