Lax och risotto med rödbeta
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lax i ugn med ett täcke av oströra på vitost och matyoghurt. Rödbetor i risotton blir till en sagolik smakkombination med laxen.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
Risotto:
|
Färska rödbetor
|
400 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 3 msk | |
|
Avorioris
|
2½ dl |
|
Grönsaksbuljong
|
5 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Oströra:
| 200 g | |
| 2 dl | |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Ugnsstek rödbetor och servera till laxen. Skala och klyfta 1/2 kg rödbetor. Sätt in i ugn ca 10 min före laxen och stek dem sammanlagt ca 25 min.
Näringsvärden, per port
Energi:
777 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g |
| Protein: | 21,6 % | 41,4 g |
| Fett: | 49 % | 43 g |
| Kolhydrater: | 29,4 % | 56,3 g |