Bagels

Bagels

60+ min Mellanmål Frukost
Bagels skållas i kokande vatten innan de gräddas och avnjuts på amerikanskt vis med färskost och oliver, rökt lax eller pastrami. Eller rosta bagels och servera med färskost och en god marmelad till morgonkaffet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bagel/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, sirap, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och ganska fast 5-10 min, gärna i maskin.
  • Låt jäsa övertäckt 1 tim.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 lika stora delar. Rulla ut varje del till ca 30 cm långa längder, något smalare i ändarna.
  • Lägg ihop till kransar och fäst ändarna om varandra. Lägg dem på mjölat bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Koka upp vatten och socker i en vid kastrull. Lägg i 3-4 kransar och låt sjuda ca 3 min. Vänd dem ett par gånger under tiden.
  • Ta upp kransarna med hålslev och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Strö på frön och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt svalna på galler.
  • Servera med färskost, oliver och sallad.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Deg:
Jäst
25 g
Ljummet vatten, max 37°
5 dl
Ljus sirap
1 msk
Salt
2 tsk
Vetemjöl
13 dl
Till kokning:
Vatten
2 liter
Strösocker
2 msk
Garnering:
Vallmofrön
1 msk
Sesamfrön
1 msk
Till servering:
150 g
Oliver
Sallad