Laxsnittar med remoulad

20 min Buffé Förrätt
Laxsnittar med remoulad

Enkla laxsnittar till fester och kalas. Toppa med en klick underbar remoulad på räkor, fänkål, pepparrot, äppelmos och gräslök. Mumsa och njut!

Ingredienser

Rökt lax ca 100 g
4 skivor
Räkor med skal
150 g
Fänkål
200 g
1 dl
Riven pepparrot
1½ tsk
Äppelmos
1 tsk
Salt
½ krm
Hackad färsk gräslök
½ dl
Danskt rågbröd
4 skivor

Gör så här

  • Skala och grovhacka räkorna, spara några till garnering.
  • Hyvla fänkålen tunt och skär strimlorna i bitar.
  • Rör ihop räkor, fänkål, crème fraiche, pepparrot, äppelmos, salt och hälften av gräslöken.
  • Dela bröd och lax i halvor. Vik laxen och lägg på brödskivorna.
  • Klicka över remouladen och toppa med räkor och gräslök.
Klart!

Näringsvärden, per portion exlusive tillbehör

Energi:

215 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/lax-med-remoulad-pa-rakor-och-fankal/