Lax med löjromsröra

Lax med löjromsröra

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(82 st)

God förrätt med gravad eller rimmad lax med en röra på kvarg och löjrom. Strö kapris på laxen - en ny smakkombination och en fullträff!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g tunna skivor gravad lax
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackad färsk gräslök
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg Kesella® kvarg 10%
  • 4 msk löjrom
  • 4 dl rucola

Gör så här

Gör så här

Lägg ut laxskivorna på åtta tallrikar. Pressa över citronsaften. Strö över citronskal, kapris och hälften av gräslöken. Blanda resten av gräslöken med kvarg och rom. Lägg rucolan på laxen och toppa med romröran.

Tips:

Löjrommen kan även bytas mot stenbitsrom.

Skriv ut

Källa: