Lax med kanel och mandel
                                
                                     40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Lax i ugn med underbara smaker av fänkål, kanel och mandel. Laxen serveras med en fräsch dressing på matyoghurt och apelsin, sötad med lite honung. Supergott!
Ingredienser
| 
                                            
                                                Laxfilé
                                            
                                     | 600 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Purjolök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Fänkål
                                            
                                     | 2 | 
| 3 msk | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Malen kanel
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Mandelspån
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Potatis
                                            
                                     | 750 g | 
Apelsindressing:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Apelsin
                                            
                                     | 1 | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
700 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,9 g | 
| Protein: | 24,1 % | 41,6 g | 
| Fett: | 50,6 % | 40 g | 
| Kolhydrater: | 25,3 % | 43,6 g | 
 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp)