Lax med kanel och mandel

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Lax med kanel och mandel

Lax i ugn med underbara smaker av fänkål, kanel och mandel. Laxen serveras med en fräsch dressing på matyoghurt och apelsin, sötad med lite honung. Supergott!

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Purjolök
1
Fänkål
2
3 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Malen kanel
1 tsk
Mandelspån
1 dl
Potatis
750 g

Apelsindressing:

2 dl
Apelsin
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär purjolök och fänkål i skivor. Lägg dem och laxen i en långpanna.
  • Ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra. Strö kanel och mandel över laxen.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Skala och koka potatisen.
  • Riv skalet från halva apelsinen och rör ihop med matyoghurten. Skär apelsinen i klyftor.
  • Servera lax och grönsaker med potatis, dressing och apelsinbitar.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

625 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/lax-med-kanel-och-mandel/