Lax med kanel och mandel
40 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lax i ugn med underbara smaker av fänkål, kanel och mandel. Laxen serveras med en fräsch dressing på matyoghurt och apelsin, sötad med lite honung. Supergott!
Ingredienser
|
Laxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Purjolök
|
1 |
|
Fänkål
|
2 |
| 3 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Mandelspån
|
1 dl |
|
Potatis
|
750 g |
Apelsindressing:
| 2 dl | |
|
Apelsin
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
700 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,9 g |
| Protein: | 24,1 % | 41,6 g |
| Fett: | 50,6 % | 40 g |
| Kolhydrater: | 25,3 % | 43,6 g |