Lax med ingefära och ljummen bulgursallad

Lax med ingefära och ljummen bulgursallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(71 st)

Lax som gnids in med en rub, en form av torr marinad, bestående av ingefära, kanel, koriander och farinsocker. Den ger extra god och spännande smak på laxen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g laxfilé

Rub:

  • ½ tsk salt
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk farinsocker

Bulgursallad:

  • 2 dl bulgur
  • 1 salladslök
  • ½ gurkor
  • 2 tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125º. Blanda ingredienserna till ruben och gnid in laxen med den. Tillaga laxen i mitten av ugnen till 60º innertemperatur, ca 30 min. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Strimla löken och skär gurka och tomat i tärningar. Blanda ingredienserna till bulgursalladen och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med ljummen bulgursallad och matyoghurt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem