Lax med ingefära och ljummen bulgursallad

Lax med ingefära och ljummen bulgursallad

Betyg

(70 st)

Lax som gnids in med en rub, en form av torr marinad, bestående av ingefära, kanel, koriander och farinsocker. Den ger extra god och spännande smak på laxen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g laxfilé

Rub:

  • ½ tsk salt
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk farinsocker

Bulgursallad:

  • 2 dl bulgur
  • 1 salladslök
  • ½ gurkor
  • 2 tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125º. Blanda ingredienserna till ruben och gnid in laxen med den. Tillaga laxen i mitten av ugnen till 60º innertemperatur, ca 30 min. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Strimla löken och skär gurka och tomat i tärningar. Blanda ingredienserna till bulgursalladen och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med ljummen bulgursallad och matyoghurt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem