Lax med ingefära och ljummen bulgursallad
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lax som gnids in med en rub, en form av torr marinad, bestående av ingefära, kanel, koriander och farinsocker. Den ger extra god och spännande smak på laxen.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
600 g |
|---|
Rub:
|
Salt
|
½ tsk |
|---|---|
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Malen kanel
|
½ tsk |
|
Malen koriander
|
½ tsk |
|
Farinsocker
|
½ tsk |
Bulgursallad:
|
Bulgur
|
2 dl |
|---|---|
|
Salladslök
|
1 |
|
Gurka
|
½ |
|
Tomater
|
2 |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Hackad färsk mynta
|
1 msk |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Pressad citronsaft
|
1 msk |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
546 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 27,6 % | 37,1 g |
| Fett: | 48,8 % | 30,1 g |
| Kolhydrater: | 23,6 % | 31,7 g |