Lax med ingefära och ljummen bulgursallad
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Lax som gnids in med en rub, en form av torr marinad, bestående av ingefära, kanel, koriander och farinsocker. Den ger extra god och spännande smak på laxen.
Ingredienser
Laxfilé
|
600 g |
---|
Rub:
Salt
|
½ tsk |
---|---|
Malen ingefära
|
1 tsk |
Malen kanel
|
½ tsk |
Malen koriander
|
½ tsk |
Farinsocker
|
½ tsk |
Bulgursallad:
Bulgur
|
2 dl |
---|---|
Salladslök
|
1 |
Gurka
|
½ |
Tomater
|
2 |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Hackad färsk mynta
|
1 msk |
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Olivolja
|
1 msk |
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
546 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,8 g |
Protein: | 27,6 % | 37,1 g |
Fett: | 48,8 % | 30,1 g |
Kolhydrater: | 23,6 % | 31,7 g |

